Institutionens rammer

Hus og have

Institutionen er en smuk og velholdt 3 etagers bygning med palævinduer fra 1906. Huset ligger på en 2.300 m2 grund med gamle frugttræer, nøddebuske og roser. Huset rummer kælder, stueetage, 1. sal og 2. sal - i alt ca. 650 kv.meter beboelse.

Huset er indrettet sådan, at der i stueetagen forefindes stuer, køkken og kontorer. På 1. og 2. sal findes de unges værelser samt bade og toiletfaciliteter. På 2. sal forefindes tillige vagtværelse og konferencerum. I kælderen er der vaske- og tørrefaciliteter, computerrum, viktualierum, fyrrum, skikælder og anden opmagasinering.

De unge har hver især eget værelse. Der findes 11 værelser af forskellig størrelse, heraf 1 gæsteværelse.

Alle værelser er umøblerede, da de ved den unges indflytning møbleres via indskrivningsudstyr.
På JSU er hjemlighed et centralt omdrejningspunkt. Indretningen og de hjemlige omgivelser er nøje afstemt med tilbuddets miljøterapeutiske pædagogiske principper og overvejelser, der tager afsæt i, at omgivelserne er med til at forme adfærden. Det er tilbuddets filosofi, at ordentlige, rene, ryddeli-ge og smukke omgivelser har en positiv indflydelse på de unge og deres hverdag.

Institutionen er beliggende i et gammelt villakvarter, tæt på stranden og Skovshoved Havn, og fra 1. og 2. sal er der udsigt over Øresund med kik til Sverige. Ligeledes ligger institutionen tæt på skoven (Jægersborg Dyrehave), tæt på busstoppesteder og S-tog, og der er således nem trafikal forbindelse til fx Gentofte, Charlottenlund, Lyngby, Klampenborg, København, Hillerød og Helsingør.