Menneskesyn
På JSU arbejder vi ud fra et positivt og humanistisk livssyn, hvor der lægges vægt på omsorg og mellemmenneskelige processer og relationer. Vores værdigrundlag bygger på begreberne helhed, empati, engagement, rummelighed og respekt.
Følelsesmæssige frustrationer kan fylde meget hos en ung, som er præget af en opvækst med afvisning, svigt og ustabilitet. På JSU arbejdes der derfor på, at hver enkelt ung kan opnå positive følelser som tryghed, glæde, tillid, selvværd og meningsfuldhed.
Tilgang - læring og dannelse
Vores tilgang har fokus på læring og dannelse, som handler om samfundets normer, værdier og kultur. På JSU arbejdes der derfor både individuelt med den unge og i gruppen med samvær og fælles oplevelser som omdrejningspunkt. Dette for at sikre den enkeltes personlige og sociale udvikling, herunder at lære den unge om samvær og integritet, hensyn og tolerance, ansvar, forpligtelser og behov. Endvidere er der et stort fokus på deltagelse i relevant beskæftigelse og uddannelse. Læringen og dannelsen foregår i tæt samarbejde med den unge, hvorigennem de får indflydelse på, hvordan processen kan forløbe og i sidste ende blive i stand til at leve et selvstændigt voksenliv efter støtten.
Den individuelle tilgang til unge på JSU er psykodynamisk orienteret med fokusering på jeg-støtte og styrkelse af den unges indre psykiske struktur samt bibringelse af øget bevidsthed om hidtidige dysfunktionelle adfærdsmønstre. Dette således at de unge tør nærme sig de udfordringer, der ligger i at skulle bevæge sig fra marginalisering til inklusion, hvilket for mange kan være en udfordret proces, grundet tidligere dysfunktionelle opvækstforhold.
I vores tilgang ligger der en fastforankret genkendelig daglig struktur, nedskrevet i husordenen. Strukturen kan tilpasses afhængig af den unges støttebehov og evne til at indgå i aftaler. Omend forventes det, at den unge respekterer behovet for strukturen af hensyn til deres egen udvikling og øvrige unges behov for forudsigelighed i dagligdagen.